Επόμενη συνέλευση

Επόμενη συνέλευση:

22 Φεβ 2010

Κύμα απεργιών σε όλη την Ευρώπη

Περίπου 4.000 πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας από σήμερα Δευτέρα και για 4 ημέρες, με βασικά αιτήματα το μισθολογικό και την εργασιακή ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, σε παράλυση βρίσκεται και το διεθνές αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας λόγω απεργίας των εργαζομένων στο φορέα παροχής υπηρεσιών.

Η Lufthansa ήδη ακύρωσε 3.000 πτήσεις, προσφέροντας εισιτήρια για το τρένο, σε όσους επιβάτες είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πτήσεις εσωτερικού. Για όσους είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, έγινε προσπάθεια να βρεθούν θέσεις σε άλλες αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απεργία θα προκαλέσει ζημιές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα.

Στο μεταξύ, η Lufthansa προσέφυγε σήμερα στη δικαιοσύνη, όπου κατέθεσε αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά των πιλότων του εθνικού αερομεταφορέα σε μία προσπάθεια να σταματήσει η τετραήμερη απεργία και έχει οδηγήσει σε ματαίωση εκατοντάδες πτήσεις.

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται όμως σήμερα και στο διεθνές παρισινό αεροδρόμιο του Ορλύ, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στο φορέα παροχής υπηρεσιών στην πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για έλλειψη προσωπικού και χαμηλές αποδοχές. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη απεργία στο αεροδρόμιο του Παρισιού, από την αρχή του χρόνου.

Πηγή: tvxs.gr