Επόμενη συνέλευση

Επόμενη συνέλευση:

22 Μαΐ 2009

Ανακοίνωση αλληλεγγύης από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Καταγγελία για τη βίαιη και τραμπούκικη επίθεση στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, απέναντι στο σωματείο εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει τη συγκρότηση του σωματείου στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ "Κωνσταντίνα Κούνεβα". Είναι φανερό πως σήμερα οι εργαζόμενοι της ελαστασφάλειας βρίσκονται υπό διπλό διωγμό, από την κυβέρνηση και την εργοδοσία από τη μια πλευρά και από τον υποταγμένο συνδικαλισμό από την άλλη. Είναι λοιπόν σημαντικό βήμα η συγκρότηση ενός τέτοιου σωματείου το οποίο προσπαθεί να ενώσει σε αγωνιστική κατεύθυνση το βαριά πληττόμενο κόσμο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Καταγγέλλουμε τη στάση της ΔΑΚΕ στο πρόσφατο συνέδριο ΟΜΕ-ΟΤΕ, που με την ανοχή του προεδρείου της πλειοψηφούσας ΠΑΣΚΕ, απομάκρυναν με βίαιο και τραμπούκικο τρόπο από το συνέδριό, μέλη του σωματείου στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, οι οποίοι είχαν ζητήσει το λόγο. Θεωρούμε πως η στάση τους πρέπει να καταγγελθεί με τον πιο απερίφραστο τρόπο, από το σύνολο των εργαζόμενων και των σωματείων. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να καταγγελθεί και η στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του ΟΤΕ, απέναντι όχι μόνο σε αυτό το νέο σωματείο, αλλά στο σύνολο του κόσμου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της εργασιακής αποδιάρθρωσης. Απέναντι στους εργαζόμενους που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τους υπενοικιαζόμενους της OTEPLUS. Πρόκειται για τους εργαζόμενους των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, που οι υπεύθυνοι για την ταξική συνδιαλλαγή της εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ, ξεπούλησαν σε προνομιακές για τους ίδιους τιμές.

Η στάση αυτή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Βρίσκεται σε απόλυτη σύμπλευση με τη στάση του υποταγμένου συνδικαλισμού απέναντι στους ελαστικά εργαζόμενους. Είναι πρόσφατος ο αποκλεισμός των μελών του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, από το συνέδριο του ΕΚΑ. Πιο πρόσφατος ακόμα είναι ο αποκλεισμός των αντιπροσώπων από τα σωματεία στα οποία είναι μέλη και πήραν μέρος στις εκλογές και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, από το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Είναι φανερό πως το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα όχι απλώς αδυνατεί να εκφράσει τις νέες μορφές εκμετάλλευσης, αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στην αντεργατική επίθεση.

Με δεδομένο ότι το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών από την ίδρυσή του έχει βασικό πεδίο αναφοράς και τους εργαζόμενους της εργασιακής ευελιξίας και ανασφάλειας (εργαζόμενοι με μπλοκάκια κλπ), θεωρούμε πως η συμπόρευση με το σωματείο στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, μπορεί να προχωρήσει πολύ μακρύτερα από την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Η ενότητα και οι κοινοί αγώνες των εργαζόμενων στις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, αλλά και όλων των εργαζόμενων, είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί η επίθεση που δεχόμαστε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς