Επόμενη συνέλευση

Επόμενη συνέλευση:

23 Μαΐ 2009

Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας για τα γεγονότα στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Από τον Δημήτρη Τσέκερη, μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα του ΟΤΕ «Κωνσταντίνα Κούνεβα» λάβαμε την παρακάτω καταγγελία: «Το Σάββατο 9/5, 3μελής αντιπροσωπεία του νεοσύστατου σωματείου νέων εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ στην Αθήνα επισκέφθηκε την Τέμενη Αιγίου, όπου διεξαγόταν το 3ήμερο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Δύο εβδομάδες νωρίτερα (29/4), είχε αποστείλει αίτημα εκπρόσωπος του σωματείου μας να γίνουμε δεκτοί στο συνέδριο, χωρίς όμως απάντηση. Παρ' όλα αυτά, εμείς ταξιδέψαμε ώς την Τέμενη και ζητήσαμε εγγράφως από το προεδρείο να μας παραχωρηθεί ένα μόλις τρίλεπτο για μία και μόνη τοποθέτηση σχετικά με την κατάσταση των συμβασιούχων του ΟΤΕ. Εχοντας ήδη παραμείνει στο χώρο ένα δίωρο χωρίς απάντηση στο αίτημα που διατυπώσαμε επανειλημμένα, καταλαβαίνοντας ότι το προεδρείο μάς εμπαίζει, μοιράσαμε στο σώμα το φυλλάδιο με τα αιτήματά μας και, στη συνέχεια, καταγγείλαμε από κάτω τον αδιανόητο αποκλεισμό μας (λίγο πριν είχε πάρει το λόγο μη σύνεδρος, εκτός προγράμματος, για μισή ώρα...)».

**«Πριν καλά-καλά ακουστούμε, σύνεδροι της ΔΑΚΕ σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, μας κουβάλησαν σηκωτούς,χτύπησαν εμάς και αριστερούς συνδικαλιστές που μας υπερασπίστηκαν και, λίγα λεπτά αργότερα, όταν διαμαρτυρηθήκαμε εκ νέου για τη βία που υποστήκαμε, μας έβγαλαν κλωτσηδόν και με μανία έξω απ' το χώρο του συνεδρίου.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ και μέλος της ΠΑΣΚΕ Π. Κούτρας, κατήγγειλε τον "ιδιότυπο τραμπουκισμό"... των δαρμένων. Τα συμπεράσματα δικά σας».

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=47185