Επόμενη συνέλευση

Επόμενη συνέλευση:

22 Φεβ 2009

Τρομο-απολύσεις στη FORTHNET; Δεν θα τους περάσει!

Φωνές αντίστασης και αγώνα δυναμώνουν στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών.
Σε χώρους δουλειάς που οι εργαζόμενοι θεωρούνται πλήρως αναλώσιμοι, μέσα στα call-centers και στα data entry desks, χιλιάδες νέοι και νέες της «γενιάς των 700 ευρώ» αλλά και μεγαλύτεροι συνάδελφοι, πασχίζουν να βρουν το δρόμο τους για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία.

Δεν έφταναν τα μέχρι σήμερα εξαντλητικά ωράρια, η καταπάτηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων στην αναγνώριση της εργασίας, στον ελεύθερο χρόνο, στον αξιοπρεπή μισθό. Μέσα στον κυκεώνα της κρίσης, οι διοικήσεις των εταιριών δρομολογούν τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς, συγχωνεύσεις τμημάτων, δεκάδες απολύσεις.

Σε έναν κλάδο όπου κάθε μικρός ή μεγάλος «παράγοντας της αγοράς» εκμεταλλεύεται το ασύδοτο ξεπούλημα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας στήνοντας το δικό του «μαγαζί προσφοράς υπηρεσιών» με μόνο κριτήριο το εύκολο κέρδος, πληρώνουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι «πελάτες» που παλεύουν ευρώ το ευρώ να μειώσουν τα ολοένα αυξανόμενα έξοδά τους, αγοράζοντας τελικά αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες.

Σήμερα, κάτω από αυτές τις συνθήκες όλο και περισσότεροι από εμάς λέμε «φτάνει πια», και σηκώνουμε το ανάστημά μας. Φωνές αντίστασης εμφανίζονται και βάζουν εμπόδια στα προγράμματα της εργοδοσίας στη Vodafone, στη Wind, στην Altec και αλλού.

Δύναμη όλων των συναδέλφων, είναι η πεποίθηση ότι μόνο αν αγωνιστούμε μαζί θα προστατέψουμε τη δουλειά μας και θα κερδίσουμε καλύτερη σύμβαση και καθημερινότητα. Όπλο μας είναι τα σωματεία στη δουλειά. Παρόντα στη μάχη του συναδέλφου να κρατήσει τη δουλειά του. Παρόντα ενάντια στην καταπάτηση των συμβάσεων. Στήριγμά μας είναι τα μαχητικά κλαδικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στους χώρους μας, οι μαχητικοί κοινωνικοί φορείς του λαϊκού κινήματος.

Σε πολλές περιπτώσεις η εργοδοσία, κάτω από ασφυκτική πίεση, υποχωρεί.
Σε άλλες, αντιδρά με απολύσεις και εκφοβισμό.
Δεν θα της περάσει!


Στο μεγαλύτερο «εναλλακτικό πάροχο», τη FORTHnet A.E, δυο νέοι συνάδελφοι, η Σ. Ψαθά και ο Ν. Βασιλόπουλος έπεσαν θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας αφού απολύθηκαν λίγες μέρες πριν καταθέσουν μαζί με 21 συναδέλφους τους τα χαρτιά της σύστασης επιχειρησιακού σωματείου στο πρωτοδικείο!

Σε πείσμα αυτής της κίνησης των εργοδοτών, το σωματείο ιδρύεται και προχωρεί στις πρώτες του δράσεις! Οι συνάδελφοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας!

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους φορείς που στήριξαν και στηρίζουν κάθε συνδικαλιστική προσπάθεια σε κάθε χώρο, όλους εκείνους που εμπνέονται από τη δράση της πρωτοπόρας Κωνσταντίνας Κούνεβα και που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δοθεί σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων να δείξουν έμπρακτα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και τη ΣΤΗΡΙΞΗ τους στο νεοσυσταθέν σωματείο εργαζόμενων της FORTHnet. A.E και στον αγώνα των συναδέλφων για επαναπρόσληψη:

· ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
· ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
· ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-2 ΩΡΑ 9:30 ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ FORTHNET

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHnet