Επόμενη συνέλευση

Επόμενη συνέλευση:

2 Μαρ 2010

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα του ΟΤΕ για την απόλυση του συνδικαλιστή Ντίνου Παλαιστίδη

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου για την άρση της απόλυσης του συνδικαλιστή Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις «Άγρα»


Το σωματείο εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον εργαζόμενο Ντίνο Παλαιστίδη, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Βιβλίου-Χάρτου. Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό οποιουδήποτε εργαζομένου μάχεται ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Θεωρούμε πως η απόλυση του, με τις μεθοδεύσεις που ακολούθησαν από τη πλευρά του εργοδότη και με τα επιχειρήματα που αυτός εξέφρασε («Δε θα τον προσλάβει κανείς, αυτός είναι συνδικαλιστής..!»), στοχεύει στο να πλήξει ευθέως την ίδια την ουσία του μη υποταγμένου εργατικού συνδικαλισμού, καθώς ο Ντίνος Παλαιστίδης αποτελεί σημαίνον μέλος του συλλόγου που πρωτοστάτησε σε αυτόν από την ίδρυση του.

Μας θλίβει ιδιαίτερα η στάση ορισμένων ανθρώπων «των γραμμάτων και των τεχνών», ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από κινηματικούς χώρους και συμμετέχουν χρόνια σε αγώνες, καθώς επέλεξαν να στηρίξουν την εργοδοσία με σαθρά και χωρίς υπόβαθρο επιχειρήματα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς της «Άγρας» και απαιτούμε να επαναπροσληφθεί άμεσα ο Ντίνος Παλαιστίδης, ένας συνδικαλιστής που βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων του κλάδου του.